+45 7060 5531 info@autohusetkolding.dk

Forsikringsskader

Forsikringsskader på biler

Når det kommer til en forsikringsskade, så tror mange at det er bøvlet. Det kan det være, men ved at vælge et autoværksted, der har erfaring med forsikringsskader, går det forholdsvis let. Hos Autohuset Kolding håndterer vi ofte forsikringsskader, og kan derfor guide dig trygt igennem. Vi samarbejder med selskaberne og vores kunder oplever derfor sjældent problemer. Er din bil blevet ramt og har fået en skade? Så hjælper vi dig gerne gennem forløbet. Udover at udbedre dine skade på bilen, så kan vi også bistå dig ift. forsikringsselskabet.

forsikringsskader

Forsikringsskade – Hvad gør man?

De fleste bilejere oplever på et eller andet tidspunkt, at de får en skade på deres bil. Det kan være utroligt frustrerende, at komme ud til et sidespejl der er blevet kørt af, en bule i kofangeren, eller en decideret påkørsel. I alle tilfælde, er skal forsikringen med indover. Og medmindre bilen er totalskadet, skal skaden selvfølgelig udbedres.

I Danmark har du frit værkstedsvalg. Det betyder at du frit kan vælge det autoværksted eller den mekaniker, du gerne vil have skal lave din bil. Nogle selskaber foretrækker bestemte mekanikere, men de kan ikke tvinge dig. Dette er en god at være opmærksom på, da mange allerede bilejere har et fast sted de kommer, når deres bil skal repareres.

Sådan håndteres skade på bil

Hvis uheldet er ude og du får en skade på din bil, så skal du først og fremmest få fat i dit forsikrinsselskab, så du kan anmelde skaden. Alle bilejere har en ansvarsforsikring, da dette er lovpligtigt. Det gør, at skaden bliver dækket af modpartens forsikring, hvis du er uden skyld i uheldet. Der kan dog være situationer, hvor man ikke er enig om skyldspørgsmålet. Hvis det forholder sig sådan, så skal i sørge for at få udvekslet oplysninger. Så vil jeres forsikringsselskaber afgøre hvem af jer, der har skylden. De fleste har også en kaskoforsikring. For at den skal dække en skade, skal det være dig har skylden, samtidig med at din bil også er blevet skadet. Du kan læse mere om bilforsikringer her.

Selvforskyldt skade på bil

Det kan også ske, at man selv er skyld i skaden på sin bil. Her dækker ens forsikring kun, hvis der tale om et hændeligt uheld. Har der været tale om grov uagtsomhed, narko- eller spritkørsel, eller kørsel uden kørekort, så dækker forsikringen ikke. En kaskoforsikring dækker heller ikke skader, som er fremkommet på grund af slitage, rust eller ridser. Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring, men det kan være en rigtig god sikkerhed at have, hvis man ved et uheld skulle komme til at lave en skade på sin bil. Man skal dog være opmærksom på, at der er noget der hedder selvrisiko. Dette er et beløb man selv skal betale, hvis der er opstået en skade. Resten dækkes af forsikringsselskabet.

Autohuset Kolding kan hjælpe dig med forsikring

Hvis du er kommet ud for et uheld, selvforskyldt eller ej, og ikke ved hvordan du skal håndtere det i forhold til dit selskab, så kan hjælpe dig med kommunikationen mellem dig dit selskab, i forhold til at anmelde skaden. Vi kan også hjælpe dig med at finde rundt i alle de forskellige forsikringer, hvis det er noget du ikke har den store forstand på. Ydermere, så samarbejder vi med nogle selskaber, hvilket gør, at vi kan hjælpe dig med at få tegnet en forsikring, hvis du har fået nej fra forskellige selskaber. Det kan for eksempel være fordi din bil er for dyr, eller fordi at du er for ung. Hvis dette skulle være tilfældet, så er meget velkommen til at kontakte os, og så hjælper vi med at formidle kontakt.